Dušeci sa džepičastim oprugama: šta bi trebali znati? | Duseci | Kreveti | Orneo by Corbin group
Prodaja +381 63 540 502
Dušeci sa džepičastim oprugama: šta bi trebali znati?

Dušeci sa džepičastim oprugama: šta bi trebali znati?

Jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo je koja je razlika između bonell i džepičastih opruga, pa evo da vam odgovorimo na pitanje. Razlika je vrlo jednostavna.

Dušeci sa Bonell oprugama

Bonell opruga je zapravo klasična žičana opružna jezgra sastavljena od međusobno povezanog opružnog sastava spojenog spiralnim, čeličnim i savitljivim žicama.

Madrac s bonell jezgrom

Bonell opruge su tradicionalni način masovne proizvodnje dušeka uz veoma nisku cenu proizvodnje što ih čini jednim od najjeftinijih na tržištu. 

Standardni dušeci sa bonell oprugama prosečno sadrži 300 opruga i obično se zbog svoje čvrstoće, tj. tvrdoće više manje koristi u ortopedske svrhe. Mnogo je lakši od dušeka sa džepičastim oprugama, pa ga je stoga i lakše okretati.

Uložite li u dušek s bonell oprugama ojačanim penom imat ćete potpuno udoban dušek. No ovi dušeci imaju tendenciju da se s vremenom udube u sredini i stvaraju velike svađe u krevetu. Naime, na njima osećate i najmanji partnerov pokret pa je moguće da se svakih nekoliko minuta budite zbog partnerovog slučajnog udarca u nogu smiley

Najbolji su za dečije krevete koje nakon 3-5 godina treba zameniti.

Dušeci sa džepičastim oprugama

Džepičaste opruge nude više podrške nego bonell opruge. Opruge su manjih dimenzija, svaka je posebno obučena u pamučnu tkaninu (džepiće) te zbog toga rade nezavisno jedna od druge

Madrac s džepićastim oprugama

Broj opruga može drastično varirati od dušeka do dušeka, što je više opruga to će biti bolja podrška.

Iako je broj opruga jedan od faktora kvaliteta dušeka, nemojte gledati samo na količinu. Kod odabira dušeka između ostalog morate gledati i na debljinu opruga, vrsti navlake za dušek te na vrstu pene (ili drugog materijala) kojim je dušek ispunjen.

Karakteristike dušeka sa džepičastim oprugama

1. Džepičaste opruge kreću se nezavisno jedna od druge

Dušeci sa džepičastim oprugama sastoje se od stotine opruga obučenih u pojedinačne mekane džepove skrivenih ispod slojeva kvalitetnih ispuna. Njihova specifičnost je da se ugiba samo onaj deo opruga na koji telo vrši pritisak te tako kvalitetno podupiru sve kritične tačke na telu.

Čak i ako krevet delite s partnerom, džepičaste opruge će svakom od vas pojedinačno dati potporu te se tokom noći nećete konstantno buditi zbog partnerovog nameštanja.

Budući da se džepičaste opruge mogu prilagoditi svakom obliku tela, savršeno će podupreti i osobe s većom tjelesnom težinom.

2. Džepičaste opruge daju veliki raspon čvrstoće

Džepičaste opruge daju različitu čvrstoću, pa kod kupovine dušeka možete birati između mekanog, srednjeg i čvrstog tako da su dobar izbor i za one koji pate od bolova u leđima. 

Kada je reč o kupovini možete pribeći jednostavnosti i nemojte se brinuti o ceni. Dušecis džepičastim oprugama su dugotrajni, snažni i novčano isplativi.

3. Džepičaste opruge daju luksuzan osećaj

Ovi dušeci su udobni i često su prekriveni luksuznim i kvalitetnim materijalom što im daje bogat, kvalitetan i elegantan izgled. Najčešće se radi o penama kao što su HR pena i visco elastična pena, a sada Orneo nudi i dušek sa džepičastim jezgrom u kombinaciji sa kokosovim tablama.

Haven dušek sa džepičastim jezgrom

Dušek Haven visok je 26 cm sastoji se od 7 zonskih džepičastih opružnih jezgara koje pružaju odličnu potporu telu i koje su dodatno obogaćene tablama kokosa i HR penom. To čini dušek elastičnim, prozračnim, otpornim na grinje i plesni te se dobro prilagođava temperaturi i vlazi što znači da vam tokom noći neće biti iznenada vruće ili hladno.

Kombinacija džepičastog jezgra i kokosa idealna je za sve one koji žele da je dušek prilagodljiv konturama tela, a ne vole osećaj koji pruža tzv. memory pena, te žele što više prirodnih materijala u dušeku. Navlaka ovog dušeka je Cashmere touch, koja ce ubrzati vašu cirkulaciju i time uticati na brzo vraćanje izgubljene energije. Navlaka je skidajuća i pere se u mašini na na 40°C. Unutrašnjost navlake štepana je koflinom i retexom.

 

 

Dionis dušek sa džepičastim jezgrom

Dionis je dušek kombinacija tri različita jezgra: 

  • 7-ZONSKIO džepičasto jezgro
  • HR pena koja pridonosi elastičnosti i boljoj provodljivosti vazduha,
  • Termoaktivna vicsco elastična pena (tzv. memory pena) koja se savršeno prilagođava telu.

Navlaka ovog dušeka je antibakterijska Bujany platno 280g, štepano koflinom 400g i reteksom. Navlaka je neskidajuća. Odličan je izbor za kombiniranje s Box spring krevetima.

 

 

 

 

 

 

Superior koko dušek sa džepičastim jezgrom

SUPERIOR KOKO dušek je visok 22 cm, što Vam osigurava idealnu udobnost vaše spavaće sobe za savršeno prijatan odmor. Osim povećane udobnosti, visina od 22 cm čini ga jednostavnijim za sedenje, ležanje i ustajanje iz kreveta. Zbog izuzetne kombinacije Kokosovih tabli u kombinaciji sa džepičastim jezgrom omogućava opuštanje i prilagodljivost telu. Pritisak tela će se ravnomerno rasporediti po SUPERIOR KOKO dušeku, i vaša kičma neće trpeti opterećenja. Navlaka ovog dušeka je Silver protection , koja ce ubrzati vašu cirkulaciju i time uticati na brzo vraćanje izgubljene energije. Navlaka je skidajuća i pere se u mašini na na 40°C. Unutrašnjost navlake štepana je pilingom, koflinom i retexom.

 

 

Superior memory dušek sa džepičastim jezgrom

 

SUPERIOR MEMORY dušek je visok 23 cm, što Vam osigurava idealnu udobnost vaše spavaće sobe za savršeno prijatan odmor. Osim povećane udobnosti, visina od 23 cm čini ga jednostavnijim za sedenje, ležanje i ustajanje iz kreveta. Zbog izuzetne kombinacije pena velike gustine, sky cell i Memory pene u kombinaciji sa džepičastim jezgrom omogućava opuštanje i prilagodljivost telu. Pritisak tela će se ravnomerno rasporediti po SUPERIOR MEMORY dušeku, i vaša kičma neće trpeti opterećenja. Navlaka ovog dušeka je sa dodatkom ALOE VERE, koja ce ubrzati vašu cirkulaciju i time uticati na brzo vraćanje izgubljene energije. Navlaka je skidajuća i pere se u mašini na na 40°C.Unutrašnjost navlake štepana je pilingom, koflinom i retexom.

 

Ako ste u nedoumici između kupovine dušeka s bonell ili džepičastim oprugama, savetujemo da odaberete onog s džepičastim oprugama.

Ovi dušeci imaju dugi životni vek, novčano su isplativi, praktični za održavanje i što je najvažnije – osiguraće vam zdrav san.

ODABERITE SVOJ DUŠEK SA DŽEPIČASTIM JEZGROM

Za savršene snove iz House decor-a Proizvodnja i prodaja kreveta i dušeka po željenim merama. U House decor-u možete pronaći klasične dušeke sa federima koji su zamenjeni dušecima sa poliuretanskom penom, dušecima sa memory penom ili dušecima sa penom od lateksa. Postoje i dušeci od češljanog pamuka (futona), kao i dušeci nove generacije dušeci sa džepičastim jezgrom. Naše prednosti u odnosu na ostale: –Proizvođačke cene (najjeftiniji kreveti i dušeci u regionu) –Mogućnost izrade kreveta i dušeka u željenim dimenzijama. -Ekspresna isporuka (vršimo dostavu kreveta i dušeka u najkraćem mogućem roku 3-10 dana) –Svakodnevni popusti i akcije (diskontna prodaja) -Besplatna dostava i montaža (na teritoriji Beograda), kurirskim službama po celoj Srbiji po pristupačnim cenama. -Plaćanje na rate bez kamate (čekovima građana do 10 mesečnih rata i platnim karticama)

Povezane objave

Prokomentariši