Kako odabrati pravi Orneo dušek? | Duseci | Kreveti | Orneo by Corbin group
Prodaja +381 63 540 502
Kako odabrati pravi Orneo dušek?

Kako odabrati pravi Orneo dušek?

Verovali ili ne, na dušeku provodimo trećinu života, pa stvarno nije svejedno na čemu spavamo!

Uticaj sna na naše zdravlje je neprocenjiv, zato je veoma bitno da imamo dobar krevet i dušek.

Najpre treba odgovoriti čemu je namenjen dušek, a onda sagledati sve elemente bitne za odabir, najbolji odnos cene/kvaliteta, otklanjanje zdravstvenih smetnji, učestalost upotrebe…

Najčešći problemi „sna novog doba“: brži život, stres, poremećaj sna (insomnija), bol u leđima, glavobolja, hronični umor, nepravilno držanje tela, krivljenje kičme, alergije, impotencija… Svi ovi problemi i poremećaji mogu biti izazvani neadekvatnim sistemima za spavanje ( dušek, jastuk, el. podloga i krevet).

Uz kratku edukaciju i intervju koji sa Vama naprave stručni konsultanti, dobri poznavaoci „sistema za spavanje“ će Vam preporučiti 2-3 dušeka. A koji je pravi, najčešće prepoznajete prilikom prve probe u 90% slučajeva.

Lokacija, položaj, veličina spavaće sobe je primarni uslov dobrog sna. Najnovijim istraživanjima i otkrićima, prostorija treba da bude provetrena i da zadovolji „3T“ osnovna uslova: tišina, tama, temperatura.

Pored osnovnih „3T“ uslova, postoji čitav niz preporuka: ne jesti 2-3h pred spavanje, odlaziti u slično vreme na spavanje, ne piti alkohol, kafu… bavite se mirnim mislima, spavaću sobu oslobodite TV, kompjutera i ostalih radnih materijala.

Treba zadovoljiti i nekoliko ključnih individualnih faktora da bi jutro bilo pametnije od večeri:

– dobra potpora tj. anatomski oslonac za kičmu,

– površinski osećaj udobnosti,

– dobra prozračnost dušeka koja omogućava dobro „disanje tela“,

– odgovarajuća tvrdoća dušeka,

– veličina dušeka.

Velika grupa dušeka ispunjava ove uslove, bilo da su sa oprugama, sa penom ili lateksom, vazdušni ili vodeni i još neki drugi. Dakle, bez obzira koji dušek odaberete uvek procenjujte i ocenjujte da li su zadovoljene Vaše lične potrebe za udobnošću, potporom i anatomskim oblikom, prozračnošću, tvrdoćom, veličinom dušeka i td.

Udobnost i tvrdoća su individualni osećaji! Zadovoljili ste većinu potreba ako se budite baš kada treba! Odmorni i opušteni! Ako ustajete spremni da zagrlite novi dan i date sve od sebe!

U nastavku odgovorićemo na najvažnija pitanja.

Da li je visina dušeka važna?

Kada donosite odluku koja bi trebalo da bude visina jezgra, morate uzeti u obzir da su dušeci sa višim jezgrom udobniji, jer vaša ramena i kukovi mogu udobnije utonuti u dušek, lumbalni deo je bolje podržan.


Viši dušek (20 cm ili više)
pruža najviše udobnosti i primeren je za osobe jače konstitucije.
Srednje visoki dušek (18 cm)
pruža optimalnu udobnost i potporu kičmi.
Niži dušek (14 cm)
pruža optimalnu potporu deci i mladima te vitalnim osobama, koje ne muče problemi sa kičmom.

 

Koje dimenzije da odaberete?

Dušek mora da bude najmanje 10 cm duži i širi od dimenzija vašeg tela (telesne visine i širine ramena)
Dušeci sa memorijskom penom su dostupni u svim standardnim dimenzijama, dimenzije dušeka od  lateksa mogu u potpunosti da se prilagode vašim željama i potrebama vašeg tela.
Standardne dimenzije dušeka:

– 90x200cm
– 120x200cm
– 140x200cm
– 160x200cm
– 180x200cm

 

Koju tvrdoću dušeka da odaberete?

Pogodna tvrdoća dušeka zavisi od vaše telesne težine.

Osobama sa manjom telesnom težinom preporučujemo mekše dušeke, a osobama sa većom telesnom težinom – tvrđe dušeke. Orneo dušeci sa penom, namenjeni su osobama  od 60 do preko 130 kg, lateks dušeci su pogodni za sve telesne težine. Takođe Orneo dušeci sa džepičastim oprugama namenjeni za osobe od 60kg do preko 130kg.

Tvrdoće  dušeka


Mekši dušeci     

dušeci za osobe do 90 kg

Primer:      
Superior

Superior memory

Tvrđi dušeci

dušeci namenjeni za osobe težine od 75 do 130 kg

Primer:
Memo cool

Memory fleks

Dušeci podesive tvrdoće

dušeci namenjeni osobama iznad 95 kg težine

Primer

Casper – 2 tvrdoće u jednom dušeku


 

Odgovarajući dušek – kičma u pravilnom položaju

 

Da li se preterano znojite? Da li vam je važna higijena i svežina dušeka na kome spavate?

Svi naši dušeci imaju perive navlake koje možete da perete kad god poželite i obezbedite sebi konstantnu svežinu. Problem sa znojenjem možete rešiti i odabirom nekog dušeka iz naše ponude koji u svom sastavu ima memo cool penu.

Šta je Memo cool pena?

Materijal koji ima odlično svojstvo da skuplja manje toplote nego kod dušeka sa običnom memory penom. Memo cool ima jedinstvenu strukzuru koja je neophodna za zdrav san, kombinuje jedinstvenu anatomsku podršku i udobnost poput „sedmog neba“. Memo cool odovara za sve uzraste, daje telu ortopedsku podršku i pomaže u očuvaju zdravlja. Gornji sloj dušeka gde je memo cool ima efekat hlađenja, smanjuje opterećenje mišića i pomažerelaksaciju, ne radi nikakav pritisak na telo.

Ukoliko želite  Orneo dušek a da u svom sastavu ima memo cool penu preporučujemo neki od sledećih dušeka: dušek Morfej, dušek Princdušek Memo cool,

 [wpsm_woobox id=“306″]

Da li imate problema sa kičmom?

Obavezno izaberite dušek sa 7 zona , jer to znači da se krevet sastoji od sedam različitih tvrdoća; ležaj je u lumbalnom delu najtvrđi i na taj način podupire vašu kičmu. U bočnom i ramenom delu, ovi dušeci su mekši i omogućavaju telu da na tim delovima udobno utone. Na ovaj način, vaše telo je pravilno podržano i zauzima ispravan fiziološki položaju, koji eliminiše bol.

Zašto je neophodno da kvalitetan dušek ima kvalitetne letvice?

Kada legnete na dušek, potrebno je da se on prilagodi vašem telu i pritisku. Fleksibilne letvice imaju svojstvo da se prilagode telu u zonama najvećeg pritiska i tako omoguće potpunu udobnost i odličnu potporu telu. Važna funkcija letvica je ventilacija, jer letvice omogućavaju da vazduh cirkuliše, te se vlaga koju telo izluči tokomspavanja i ležanja neće zadržavati u dušeku. Na taj način eliminišete mogućnost razvoja plesni u dušeku, koje su jako štetne po zdravlje. Takođe je preporučljivo da letvice imaju mogućnost podešavanje tvrdoće, da biste mogli da podesite tvrdoću onako kako vam odgovara, ako je potrebno i iz dana u dan.

 Da li je bolje kupiti bračni krevet ili krevet iz dva spojena dela?

Bračni krevet u dva odvojena jezgra je bolji u smislu održavanja i prilagođavanja telu. Takođe, može se desiti da vam je posteljina za bračni krevet preglomazna za veš mašinu koju posedujete, te to otežava održavanje. Nezavisni dušeci se bolje prilagođavaju vašem telu i imaju ortopedska svojstav prilagođena upravo vašem telu. U slučaju da vam smeta mesto spoja dva dušeka, preko njih se može staviti naddušek ili zaštitu za dušek, te će vam zaštita omogućiti potpunu udobnost.

Preporučujemo dušek sa dva odvojena jezgra – Casper

Prevrćete se u krevetu?

Čovek se tokom spavanja okrene čak oko 40 puta. Pri tome, dušek treba da se brzo prilagodi, kako bi  pritisak ponovo bio ravnomerno raspoređen po celom telu.
Dušeci od lateksa su pravi izbor jer se, usled svoje elastičnosti, brzo prilagode novom položaju spavanja. Dobro rešenje su takođe dušeci od pene koji imaju dodatni sloj memorijske pene. Takvi su, na primer, dušeci Memory fleks i Casper.

Da li patite od alergija?

Lateks je antialergijski materijal jer grinje i bakterije u njemu ne mogu da se nastane i množe. Odaberite dušek sa antibakterijskom zaštitom, koja efikasno sprečava razvoj grinja na površini dušeka ili u njegovoj unutrašnjosti. Antialergijska zaštita pomaže rešavanju uzroka alergije, koje kao posledicu mogu imati astmu ili bronhitis.

Kupujete dušeke dužeg životnog veka ?

Stručnjaci preporučuju da se dušek zameni svakih 5-8 godina, no istina je da je dušek mnogo izdržljiviji. 

Kupujete dušek za vašeg adolescenta?

S obzirom da se telo vašeg adolescenata još uvek razvija, preporučljivo je kupiti dušek sa džepnim jezgrom. Preporučuju se prirodni materijali koji imaju perivu navlaku (adolescenti se verovatno više znoje, često uče ili jedu na krevetu…)

 

Vidite ponudu naših dušeka i proverite da li imaju sve kvalitete koji su neophodni za vas. Kako da budete sigurni da ste izabrali savršen dušek? Teško. Da li je novi dušek zaista savršen za Vas i za Vaše spavanje, znaćete tek posle nekoliko noći spavanja na odabranom dušeku.  

Uverite se u lakoću kupovine ORNEO programa

Za savršene snove iz House decor-a Proizvodnja i prodaja kreveta i dušeka po željenim merama. U House decor-u možete pronaći klasične dušeke sa federima koji su zamenjeni dušecima sa poliuretanskom penom, dušecima sa memory penom ili dušecima sa penom od lateksa. Postoje i dušeci od češljanog pamuka (futona), kao i dušeci nove generacije dušeci sa džepičastim jezgrom. Naše prednosti u odnosu na ostale: –Proizvođačke cene (najjeftiniji kreveti i dušeci u regionu) –Mogućnost izrade kreveta i dušeka u željenim dimenzijama. -Ekspresna isporuka (vršimo dostavu kreveta i dušeka u najkraćem mogućem roku 3-10 dana) –Svakodnevni popusti i akcije (diskontna prodaja) -Besplatna dostava i montaža (na teritoriji Beograda), kurirskim službama po celoj Srbiji po pristupačnim cenama. -Plaćanje na rate bez kamate (čekovima građana do 10 mesečnih rata i platnim karticama)

Povezane objave

Prokomentariši