Kreveti sa mehanizmom | Duseci | Kreveti | Orneo by Corbin group
Prodaja +381 63 540 502

Kreveti sa mehanizmom

Kreveti sa mehanizmom,krevet sa kutijom za posteljinu, krevet na podizanje ili kako god da ga zovemo je krevet kod kojeg je prostor ispod dušeka sa svih strana zatvoren.

Zahvaljujući mogućnosti podizanja dušeka i podnice, prostor koji ostaje unutar kreveta postaje lako dostupan. Tada se može koristiti za spremanje posteljine, sezonske odeće i opreme i svih stvari koje želimo odložiti na duže ili kraće vreme.

Krevet sa fiokom ima istu funkciju – fioke su češće kod užih kreveta, na primer u dečjim sobama.

Kreveti sa kutijom ili kreveti na podizanje nastali su 60tih godina prošlog stoleća kao jednostavan i funkcionalan odgovor na praktična pitanja modernog stanovanja.

Standardi i navike gradnje, opremanja i stanovanja stalno se menjaju ali potreba da se prostor ispod kreveta praktično iskoristi i dalje je opravdana. Dodatni ormar nikad nije na odmet. Krevet sa kutijom tako je zapravo krevet ormar!

Najveći izazov kod kreveta s kutijom je taj što zatvorene stranice kreveta sprječavaju cirkulaciju vazduha i vlage u krevetu. Dobra cirkulacija vazduha uslov je zdrave “mikroklime“ za spavanje – krevet sa sandukom mora biti izrađen imajući to u vidu!

Evo nekoliko pojedinosti koje trebaju biti zadovoljene:

  • stranice kreveta ne smeju biti do poda – ako su podignute samo 2 cm protok vazduha je osiguran
  • prostor ispod kreveta iskoristit ćemo najkvalitetnije ako kutija ispod kreveta ima dno. To dno je čvrsta ploča od iverice koja također mora imati rupice za zrak! Dobro je ako se ploča može podignuti i pod ispod povremeno usisati
  • kutiju otvaramo podižući ram i dušek – letvičasta podnica u čvrstom okviru najbolja je opcija, i za dušek i kao konstrukcijski element. Podizanje može biti pomoću odgovarajućih okova, dužno ili bočno, ili pomoću gasnih podizača
  • svi tipovi dušeka trebaju cirkulaciju vazduha – ako je krevet na podizanje dobro izrađen svejedno je koji dušek ćete odabrati
  • u kutiju odlažemo posteljinu, sezonsku odjeću i slične stvari za koje u stanu nikad dovoljno mesta. Ipak imajmo u vidu smanjen protok vazduha unutar krevetne kutije: krevet-ormar ne smemo pretrpati, trebamo ga periodično otvarati i provetravati i održavati čistoću.

Jedan važan savet, ako imate krevet sa kutijom ispod a spavaću sobu grejete umereno ili slabo, za hladnog i vlažnog vremena češće otvorite kutiju ispod kreveta, prozračite spremljene stvari i okrenite dušek.

 

Title woo product by category list